Θα καταθέσω σήμερα μια πολύ πικάντικη ιστορία που έζησε σημερινός υπουργός της κυβέρνησης, όταν, νέος, βρισκόταν επί μία δεκαετία στη Σκωτία για σπουδές στα οικονομικά και ακολούθως δουλειά πάνω στην έρευνα. Κάποια ημέρα, βρέθηκε σε μια παμπ, γεμάτη από φωνακλάδες ποδοσφαιρόφιλους. Δεν δυσκολεύτηκε να πιάστε παρτίδες με κάποιους και τους κέρασε μερικές μπίρες. Αυτοί, για να ανταποδώσουν το κέρασμα του έδειξαν το πρόγραμμα αγωνιστικής μικρών κατηγοριών της Σκωτίας και του είπαν: «Διάλεξε όποιο ματς γουστάρεις και εμείς θα σου φέρουμε το αποτέλεσμα που θα σου δώσει κέρδος».

Ποτέ δεν έμαθα αν ο υπουργός μας δέχτηκε την… φιλοφρόνηση των Σκωτσέζων. Και δεν έχει νόημα νομίζω, όμως αναφέρω το γεγονός για να επισημάνω το πόσο αξιόπιστα είναι κάποια από τα παιγνίδια των μικρών κατηγοριών της Σκωτίας. Ομάδων των οποίων –διάβολε- μπορεί να μην τα γνωρίζουν οι φίλαθλοι – παίκτες του στοιχήματος «καθ’ άπασα την ελληνική επικράτεια», όμως στην σύνθεση του κουπονιού του ΟΠΑΠ έχουν βαρβάτη παρουσία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, φοβάμαι πως το πείραγμα ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων δεν αποτελεί αποκλειστικότητα των φουκαράδων της Σκωτίας. Οι υποψίες για περίεργα αποτελέσματα είναι σχεδόν καθημερινές. Χθες, λόγου χάρη, η πολύ σπουδαία Ρεάλ Μαδρίτης, ηττήθηκε στο «Μπερναμπέου» από την… Λεβάντε 1-2 με την απόδοση στο διπλό να πληρώνει 20 προς ένα. Την ίδια ώρα, η Ρόμα στην έδρα της, έχανε 0-2 από κάποια Σπαλ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, αλλά εξαιρετικά δημοφιλή στα στοιχήματα, αφού έχει επιτύχει –αν και νεοφώτιστη- τέσσερις νίκες!! Απέδωσε 9,75 προς ένα. Μερίδιο στις… μπόμπες, πήρε και η πρωταθλήτρια Γιουβέντους (του Ρονάλντο) παίζοντας στο Τουρίνο με την μετριότατη ως τώρα Τζένοα: 1-1. Το Χ πλήρωσε 7,5 προς ένα.

Αν όλα αυτά τα βρίσκετε φυσιολογικά, τότε εμένα δεν μου πέφτει –περαιτέρω- λόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης