Γιώργος Αρκουλής

Στην πρώτη του δήλωση ως υπουργός, ο εντιμότατος Κωστής Χατζηδάκης φρόντισε να ενημερώσει τους άτυχους Έλληνες φορολογούμενους ότι «Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα να αγοράσει ούτε κολώνες»! Σκέφτηκα το…αυτονόητο. Ότι ετοιμάζουν αύξηση στα τιμολόγια της διαλυμένης κρατικής επιχείρησης, ενώ κάποιοι στα Μέσα (τα παλιόπαιδα!) έσπευσαν να προβλέψουν ότι η νέα κυβέρνηση ετοιμάζει την πώληση της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, υπήρξε μια δεύτερη δήλωση του ίδιου υπουργού, βάσει της  οποίας μερικές χιλιάδες ΠΛΟΥΣΙΟΙ πελάτες της, χρωστάνε στην ΔΕΗ κάπου 800 εκατομμύρια ευρώ. Κατ’ αρχήν είναι ευχάριστο να…επιβεβαιώνει ο κόσμος του μεροκάματου τι σημαίνει «πλούσιος στην Ελλάδα» και πως φέρεται όταν χρωστάει. Δηλαδή «άστο και θα δούμε τι θα γίνει με πιθανό διακανονισμό αφού πρώτα κουρευτεί γενναία το χρέος»!

Είναι όμως εξαιρετικά δυσάρεστο να μη συνοδεύεται η εφιαλτική είδηση για τα χρέη των πλουσίων, από κάποια ανακοίνωση για κίνηση αποπληρωμής τους. Τι πιο απλό να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα: Επίσης τι πιο απλό με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, να απαγορευτεί στους μπαταχτσήδες να αγοράσουν ρεύμα ή φυσικό αέριο από άλλους παρόχους, έως ότου καθαρίσουν τα βερεσέδια τους. Αυτά όμως, είναι για τολμηρούς, οπότε χαιρετίσματα στην εξουσία (δηλαδή στους πλούσιους!)

* Στο μεταξύ, έκανα χθες μια βόλτα στα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας (με προτεραιότητα σε αυτά πολυεθνικής φίρμας…) μήπως και απολαύσω κάποια βιτρίνα ή…ορατό πάγκο, με τα βιβλία του Αντρέα Καμιλλέρι. Κι’ αυτό γιατί είθισται να τιμάται κάθε σπουδαίος συγγραφέας τις πρώτες ώρες που φεύγει από την ζωή. Δυστυχώς τίποτα! Η μάλλον, σε κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο παρατήρησα όγκους από την συγγραφική συγκομιδή του ψυχρού Νορβηγού Τζο Νέσμπο και του κρυόπλαστου Σκωτσέζου Ιαν Ράνκιν, οι οποίοι γράφουν -επιτυχώς όπως λένε οι ειδικοί-  ενδιαφέροντα αστυνομικά μυθιστορήματα. Συμπαθάτε με, όμως το μεσογειακό μπρίο και το χιούμορ του Καμιλλέρι, δεν το πλησιάζουν. Όπως και οι κλασικοί (τους οποίους βεβαίως τιμώ) Φίλιπ Κερ, Σιμενόν, Παδούρα, Μάρκαρης, και φυσικά η θεία Αγκάθα!   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης