Γιώργος Αρκουλής

Με την ευκαιρία της ζύμωσης (για την ακρίβεια για αντιπαράθεση επρόκειτο) γύρω από τη μετονομασία του σταθμού του Μετρό «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», αλλά και του σταθμού «Άγιος Δημήτριος» σε «Αλέξανδρος Παναγούλης», θέλω σήμερα να επισημάνω κάποια πράγματα που ενώ τα γνωρίζουν οι πάντες, ιδού που κάνουν πως τα αγνοούν. Έχουμε και λέμε: Η ονομασία «Παύλος Μπακογιάννης», άριστη ως ιδέα,  θα τιμούσε έναν πολύ καλό δημοσιογράφο, ανερχόμενο πολιτικό και κατά κάποιο τρόπο αγωνιστή (και βέβαια άδικο θύμα της 17Ν), αν δήμαρχος στην Αθήνα δεν ήταν ο γιος του Κώστας Μπακογιάννης. Συνεπώς, δεν χρειαζόταν αιφνιδιασμός ούτε αντιπαράθεση των αρμοδίων της κυβέρνησης με την διοίκηση της «Αττικό Μετρό» για μια υπόθεση που ήταν καταδικασμένη να καταλήξει σε φιάσκο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το «Αλέξανδρος Παναγούλης», μόνο για μετονομασία δεν επρόκειτο, αφού η Πολιτεία φρόντισε να τον τιμήσει δίνοντας το όνομά του στον σταθμό του μετρό που δημιουργήθηκε ελάχιστα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του (για δολοφονία πρόκειται, αυτό πιστεύει ο λαός και όχι τροχαίο ένεκα υπερβολικής ταχύτητας). Επειδή όμως οι υπεύθυνοι χαρτογιακάδες στην Ελλάδα ποτέ δεν υστερούν σε κόμπλεξ, ιδού που το όνομα του ήρωα στη σχετική πινακίδα μπήκε με μικρότερα γράμματα, κάτω από την φίρμα «Αγιος Δημήτριος». Και ας είναι ανέκδοτο για λίγους η θεωρία ότι εξυπηρετείται ο Δήμος του Αγίου Δημητρίου, που απλά τελειώνει στην λεωφόρο Βουλιαγμένης. Λεπτομέρεια: αν πείτε σε κάποιον φίλο σας να κατεβεί στον σταθμό «Αλέξανδρος Παναγούλης» για ένα καφέ στο παρακείμενο «Μετρο-Μολλ», θα παραξενευτεί και θα ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες για το που βρίσκεται αυτός ο σταθμός…Και είναι λογικό, αφού πλήθος σταθμών του Μετρό (και του ηλεκτρικού…), έχουν «καπελωθεί» από πλήθος αγίων!

Ένας ακόμη σπουδαίος πολιτικός –ίσως ο κορυφαίος που ανέδειξε η χώρα- ο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει επίσης αδικηθεί από τις επιλογές, αυτή τη φορά των ΗΣΑΠ. Το ονοματεπώνυμο του μεγάλου Κρητικού, έχει μπει «τσόντα» στην ταμπέλα «Ταύρος». Και φυσικά ουδείς το αναφέρει (αν δεν το αγνοεί εντελώς). Ή έχω άδικο;

ΥΓ: στο μεταξύ, τόσο το «Παναγούλης» όσο και το «Βενιζέλος» δεν έχουν ενταχθεί ούτε στην κορδέλα που ενημερώνει το επιβατικό κοινό  για την «επόμενη στάση». Προφανώς για οικονομία στο ρεύμα!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης