Γιώργος Αρκουλής

Είναι οριστικό: Δεν πρόκειται να πλήξουμε ποτέ με όσα συμβαίνουν γύρω μας, και που μας δίνουν ειδήσεις εντελώς άχρηστες, οι οποίες παραπέμπουν στο «είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο» του Καραμανλή του Α’. Βγάζει, λοιπόν, χρησμό ως σύγχρονος Κάλχας ο συνάδελφος Ιωάννης Πρετεντέρης πως θα κλείσουν (πότε άραγε;) δύο εφημερίδες, μία της Αριστεράς -η ιστορική Αυγή- και άλλη μία του λεγόμενου δημοκρατικού χώρου, όπως νοείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», που ήρθε πριν λίγα χρόνια να καλύψει το κενό της σπουδαίας, πλην άτυχης «Ελευθεροτυπίας». Το θέμα δεν είναι τι έχει προκύψει στο μυαλό του καλού αρθρογράφου και επιτίθεται σε δύο έντυπα, αλλά αυτή καθ’ αυτή η πρόβλεψή του. Την οποία αντιμετώπισε ως τώρα με ψύχραιμα η ΕΣΗΕΑ. Δηλαδή ο φορέας που έσπευσε με την περίπτωση Καψώχα, να υψώσει το λάβαρο της διαμαρτυρίας και της αγανάκτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάλι καλά που προέκυψε ο Κώστας Ζουράρις, με τα ωραία του καθαρευουσιάνικα, που υποχρέωσε κόσμο και κοσμάκη να σκύψει σε λεξικά, προκειμένου να κατανοήσει τον χαρακτηρισμό «μαψυλάκας»! Υποθέτω ότι  ο γνωστός καθηγητής γλωσσολογίας (και συγγραφέας κάπου έντεκα λεξικών της ελληνικής γλώσσας) Γιώργος Μπαμπινιώτης δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο (και μάλιστα δωρεάν) διαφημιστή του έργου του. Τι άλλο; Α, ναι! Μία ακόμη είδηση προέκυψε και που με έκανε να ηρεμήσω για τα καλά! Ο 97χρονος Φίλιππος, δούκας (γνωστός και ως βασιλικός σύζυγος), το πήρε απόφαση και παρέδωσε το δίπλωμα οδήγησης στην αγγλική Τροχαία. Ωραίος! Στο εξής, ή θα κινείται με σοφέρ, ή θα ιππεύει καθαρόαιμο από τον πλούσιο στάβλο του Στέμματος. Προσεκτικά, όμως, μη σπάσουν τίποτα αναβολείς, και όλα θα πάνε καλά!

Άσχετο αλλά επίκαιρο: Το ότι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στα Γιάννενα από τον μετριότατο εφέτος ΠΑΣ δεν στοιχειοθετεί σοβαρή είδηση. Ο νικητής βρήκε αντίπαλο εντελώς στα μέτρα του και απλά πήρε τους τρεις βαθμούς. Όσο για την βόμβα του Σαββάτου, αυτή προέκυψε στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος ηττήθηκε από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης. Όπως μου έλεγε χθες βράδυ φίλος απολλωνιστής «Τώρα ας υποβιβαστούμε, εμείς σήμερα κάναμε το καθήκον μας»!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης