Γιώργος Αρκουλής

Έτσι για να μην τρέφουμε αυταπάτες: η επιλογή του Κυμπουρόπουλου στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και η ανάδειξή του σε βουλευτή ήταν για τη νέα κυβέρνηση προφανώς μια πράξη που τη βόλευε ώστε να βγάλει προς τα έξω κάποιο κοινωνικό πρόσωπο. Όμως: αν είχατε βρεθεί χθες το πρωί στα κεντρικά του ΟΑΕΔ, θα νιώθατε την πλήρη εγκατάλειψη του κράτους προς τα άτομα με αναπηρία και να το εξηγήσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον λεγόμενο κοινωνικό τουρισμό περιόδου 2019-20, που αφορούσε χιλιάδες κατηγορίες πολιτών, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ ΑμεΑ. Δυστυχώς, τα μόρια που μπορούσε να συγκεντρώσει άτομο με προβλήματα δεν ξεπερνούσαν τα 39, όταν οι…πολύτεκνοι έφταναν τα 300, και πάντως περισσότερα από 65 μόρια.

Ό,τι πιο άδικο για τα ΑμεΑ είχε προκύψει ακόμη μία φορά από το κράτος, που έβαλε στο πρόγραμμα ΟΛΟΥΣ μαζί τους υποψηφίους. Η δικαιολογία ήταν εντελώς γελοία: «Δεν υπήρχαν ένσημα τον περασμένο χρόνο» είπε η υπάλληλος! Μα πώς να υπάρχουν, όταν ένα άτομο με πρόβλημα δεν μπορεί να εργαστεί; Ο περίφημος Νόμος 2643 που έχει θεσπιστεί προ αμνημονεύτων χρόνων ειδικά για διαγωνισμούς μονιμότητας αποκλειστικά για ΑμεΑ δεν λειτουργεί. Και αν ξεκλειδώνει κάποιο τρίωρο (λέμε τώρα), είναι για φωτογραφικό διαγωνισμό, ώστε να εξυπηρετηθούν κάποια συγκεκριμένα άτομα.

Δυστυχώς, το ελληνικό κράτος στη σχέση του με τα άτομα με ειδικές ανάγκες συμπεριφέρεται όχι ως μέλος της Ευρώπης, αλλά της Υποσαχάριας Αφρικής κύριε Μητσοτάκη μας (και πριν από εσάς στους «πρώτη φορά Αριστερά»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης