Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί τα αίτια που προκαλούν τριχόπτωση, τα συμπτώματά της, αλλά και έξυπνους τρόπους θεραπείας.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση

1. Άγχος
2. Κληρονομικότητα
3. Αλλαγές της φυσιολογίας του οργανισμού
4. Η λήψη φαρμάκων για άλλους λόγους
5. Η δυσλειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος
6. Τοπικές επιδράσεις

Συμπτώματα της τριχόπτωσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τριχόπτωση εμφανίζεται με τη μορφή της αραίωσης των μαλλιών, κατά την οποία μπορείτε να παρατηρήσετε ότι πέφτουν τα μαλλιά ή απορρίπτονται ακόμη και ολόκληρες τούφες.
Στην πιο συνήθη μορφή τριχόπτωσης, την κληρονομική ανδρογονική αλωπεκία, οι άνδρες εμφανίζουν τριχόπτωση στην πρόσθια οριογραμμή των τριχών στο μέτωπο και στην κορυφή του κεφαλιού.
Τελικά, απομένουν μόνο τα μαλλιά γύρω από τα αυτιά, τους κροτάφους και το πίσω μέρος του κεφαλιού. Γυναίκες που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση εμφανίζουν βαθμιαία αραίωση των τριχών σε όλο το κρανίο.

Θεραπεία της τριχόπτωσης

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θεραπείας της γυναικείας τριχόπτωσης. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή, η θεραπεία με βότανα ή με ayurveda, η φυσική θεραπεία, η χειρουργική επέμβαση, όπως η αφαίρεση των τριχών και η μείωση του τριχωτού της κεφαλής. Όσον αφορά τη θεραπεία της τριχόπτωσης, ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα είναι το minoxidil, ένα διάλυμα περιεκτικότητας 2%, το οποίο εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής.

Επίσης έχει βρεθεί ένα μονοξείδιο, το οποίο συντελεί στην ανάπτυξη μαλλιών σε ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών και, το οποίο, στις περισσότερες περιπτώσεις, είχε επιτυχία στην εξάλειψη ή την επιβράδυνση της τριχόπτωσης. Συνήθως χρειάζεται να περάσουν περίπου έξι μήνες για δούμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το finasteride χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της τριχόπτωσης στους άνδρες, παρότι το χρησιμοποιούν ακόμη και γυναίκες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαίρη Κιλικίδου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης