Το σπανάκι είναι ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, που περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό σε σαλάτες και σάντουιτς ή μαγειρεμένο σε διάφορα φαγητά. Ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Αρχικά, το σπανάκι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών και την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βιταμίνης Κ, που συμμετέχει στη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και ταυτόχρονα συμβάλλει στην προστασία της υγείας των οστών. Από την άλλη, περιέχει υψηλά ποσοστά φυλλικού οξέος, μαγνησίου, καλίου και φυτικών ινών, καθώς και βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, φώσφορο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο.
Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης