Tο πράσινο τσάι έχει δειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη, βελτιώνει τη ροή του αίματος και προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις. Και τώρα οι επιστήμονες θεωρούν ότι το πράσινο τσάι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Μια χημική ουσία που εξάγεται από το τσάι είναι ένας ιδανικός φορέας πρωτεϊνών που καταπολεμούν τη νόσο, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας στη Σιγκαπούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πράσινο τσάι αποτελείται από μια κατηγορία χημικών ουσιών, που ονομάζονται κατεχίνες από τις οποίες σε μεγαλύτερη αφθονία βρίσκεται η EGCG. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η EGCG προσδίδει στο πράσινο τσάι τα ωφέλιμα στοιχεία του και ακόμη, ότι μπορεί να διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Τζου Έουν Τσανγκ και οι συνεργάτες του, έδειξαν, ότι η αντικαρκινική πρωτεΐνη χερσεπτίνη μπορεί να συνδυαστεί με την EGCG, για να δημιουργήσει ένα σταθερό και αποτελεσματικό σύμπλεγμα, προκειμένου να μεταφέρει ένα φάρμακο στο σημείο που βρίσκεται ο όγκος.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε ποντίκια και διαπίστωσαν ο συνδυασμός αυτός ήταν ο καλύτερος στη στόχευση των όγκων και στη μείωση της ανάπτυξής τους, καθώς επίσης διαρκούσαν και περισσότερο στο αίμα. Η ομάδα των ερευνητών ελπίζει ότι τα ευρήματα αυτά, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καλύτερων φαρμάκων για την καταπολέμηση του καρκίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατά τον σχεδιασμό των νέων φαρμάκων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες, όπως εάν οι μεγάλες ποσότητες των πρωτεϊνών θα μπορούσαν να προκαλέσουν τοξικότητα στον οργανισμό ή εάν θα αποβάλλονται γρήγορα από το σώμα καθιστώντας τες αναποτελεσματικές.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης