Είναι ευρέως γνωστό ότι ουσίες που ονομάζονται «ισοθειοκυανιδίνες» μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη του καρκίνου του πνεύμονα σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε πειραματόζωα.

Σε μελέτη που έγινε σε μεγάλο δείγμα Κινέζων των οποίων η διατροφή τους στηρίζεται στο λάχανο και στο μπρόκολο που είναι εξαιρετικά πλούσιες πηγές των ισοθειοκυανιδινών διαπιστώθηκε η ευεργετική επίδραση που είχαν αυτά τα δύο λαχανικά στην υγεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές μελέτησαν τους άνδρες που τελικά ανέπτυξαν στη διάρκεια της έρευνας καρκίνο του πνεύμονα και τους συνέκριναν με τους υπόλοιπους άνδρες οι οποίοι δεν παρουσίασαν πρόβλημα. Η μελέτη μάλιστα πήρε υπόψη της και τις γενικότερες συνθήκες ζωής καθώς και τις συνήθειες καπνίσματος έτσι ώστε τα δύο γκρούπ των ανθρώπων (ασθενείς και υγιείς) να έχουν ακριβώς τις ίδιες παραμέτρους. Διαπιστώθηκε λοιπόν, ότι η συγκέντρωση των ισοθειοκυανιδών στα ούρα των ανθρώπων που τελικά δεν αρρώστησαν ήταν στατιστικά πολύ υψηλότερη σε σχέση με την περιεκτικότητα των ούρων των καρκινοπαθών.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης