Η ζάχαρη καρύδας είναι ένα σχετικά νέο για την ελληνική αγορά προϊόν, το οποίο έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Πρόκειται για μια γλυκαντική ουσία που διαφημίζεται ως πιο υγιεινή εναλλακτική της κοινής ζάχαρης και καταλληλότερη για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια γλυκαντική ύλη που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς κι επομένως δε μπορούμε να πούμε πως οι ισχυρισμοί υγείας που τη συνοδεύουν υποστηρίζονται από ερευνητικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, η ζάχαρη καρύδας φαίνεται ότι έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη συγκριτικά με την κοινή ζάχαρη, γεγονός που την καθιστά ενδεχομένως λιγότερο επιβαρυντική για τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Ωστόσο, δε θα πρέπει κανείς να ξεχνά πως ο γλυκαιμικός δείκτης ενός τροφίμου δεν αποτελεί το μοναδικό παράγοντα που επηρεάζει τη μεταγευματική απόκριση γλυκόζης, καθώς η σύσταση του γεύματος, το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που καταναλώνονται και οι αντίστοιχες αναλογίες, μπορούν να τη διαφοροποιήσουν σημαντικά…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης