Σημείο G: Κι όμως υπάρχει!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 12:54
Σημείο G: Κι όμως υπάρχει!
Η συζήτηση για το αν υπάρχει το σημείο G στη γυναικεία ανατομία, ο ερεθισμός του οποίου θεωρείται ότι συμβάλλει στη σεξουαλική ικανοποίηση και την επίτευξη οργασμού, μετρά ήδη αρκετά χρόνια ζωής. Κατά καιρούς δημοσιεύονται αντικρουόμενες έρευνες, που είτε υποστηρίζουν ότι το σημείο αυτό υφίσταται είτε ότι η ύπαρξή του είναι ένας μύθος.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine», το σημείο G είναι τελικά υπαρκτό! Μάλιστα, πλέον υπάρχουν ανατομικές αποδείξεις της ύπαρξής του. Τις αποδείξεις εντόπισε ο Dr Adam Ostrzenski από το Ινστιτούτο Γυναικολογίας στο St Petersburg της Φλόριντα στις Η.Π.Α., κάνοντας νεκροτομή σε μια 83χρονη γυναίκα.

Ο επιστήμονας υποστηρίζει ότι εντόπισε το σημείο G, έναν σαφώς οριοθετημένο θύλακα με συγκεκριμένες διαστάσεις. Στη δημοσίευσή του ο ίδιος αναφέρει ότι «η έρευνα επιβεβαιώνει την ανατομική παρουσία του σημείου G, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση και βελτίωση της γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας».

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 13:24