Πολλές γυναίκες δεν κάνουν καμία προετοιμασία, πριν από τη σύλληψη. Αντίθετα και παρόλο που θέλουν να κάνουν οικογένεια, δεν αλλάζουν καθόλου την… άστατη ζωή τους και δεν κάνουν το παραμικρό, ώστε να προετοιμάσουν το σώμα και το μυαλό τους για τους επόμενους εννέα μήνες.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ. Προσπαθείστε να είστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ιδανικό βάρος, ανάλογα με το ύψος σας. Είναι λάθος να κάνετε αυστηρή δίαιτα, ώστε να ρίξετε την ένδειξη της ζυγαριάς σας πολύ χαμηλά, όπως επίσης είναι λάθος να μην κλείνετε το στόμα σας, με τη δικαιολογία ότι θα παχύνετε λόγω της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να προκαλέσετε πολλά προβλήματα στο έμβρυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Αυτή η… αγαπημένη, αλλά κακή συνήθεια, έχει συνδεθεί με την πρόωρη γέννηση και το χαμηλό βάρος στα έμβρυα. Επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό των νεογνών, που πέθαναν από το σύνδρομο του ξαφνικού θανάτου, είχαν καπνίστριες μητέρες.

ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ. Όπως και με το κάπνισμα, έτσι και η κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με διάφορες ασθένειες στα έμβρυα. Το αλκοόλ αποθηκεύεται στο ανθρώπινο λίπος και μπορεί να περάσει και ένας μήνας μέχρι να το αποβάλει.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης