Η γλώσσα δεν ανιχνεύει μόνο γεύση αλλά μπορεί να εντοπίσει και οσμές, σύμφωνα με νέα έρευνα που αναδεικνύει υπό νέο πρίσμα το πώς αντιλαμβανόμαστε τις γεύσεις.

Η γλώσσα είναι γνωστό πως ανιχνεύει το γλυκό, το ξινό, το αλμυρό, το πικρό, χάρη σε κύτταρα που φέρουν υποδοχείς, πρωτεΐνες που αλληλοεπιδρούν με συγκεκριμένα μόρια στο φαγητό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά τώρα οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η γλώσσα παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην αναγνώριση γεύσεων, καθώς τα σχετικά κύτταρα φέρουν και πρωτεΐνες που ανιχνεύουν οσμές…

Δείτε και διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης