Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τα πιο ανάλαφρα ρούχα έρχονται δειλά να πάρουν τη θέση των μακρυμάνικων, που, όπως και να το κάνεις, έχουν την επιπλέον δυνατότητα να «κρύβουν». Τα ψέματα όμως τελείωσαν και η «γυμνή» αλήθεια σχετικά με τα κιλά μας θα αποκαλυφθεί…

Είναι καιρός, λοιπόν, να κάνουμε μερικά πρώτα βήματα, για να διορθώσουμε όσα δεν καταφέραμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ξεκινώντας από το fast food φαγητό, που και καλό δεν κάνει και μας φορτώνει με περιττές θερμίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικές συμβουλές για όσους επιθυμούν να σταματήσουν το fast food είναι οι εξής:

• ξεκινήστε να μαγειρεύετε και σκεφτείτε τα οφέλη για την υγεία σας

• στον δρόμο του γυρισμού από τη δουλειά, σκεφτείτε ότι θα κάνετε κάτι δημιουργικό και χρησιμοποιήστε το μαγείρεμα ως διέξοδο χαλάρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• οργανωθείτε και ψωνίστε από το σούπερ μάρκετ τα υλικά, χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και πειραματιστείτε με νέες συνταγές που σας ταιριάζουν στη γεύση

• φυτέψτε στον κήπο σας ή και στη βεράντα σας ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές και άλλα λαχανικά και φτιάξτε τα δικά σας αγνά προϊόντα χωρίς να νοιάζεστε για χημικά, ορμόνες και μόλυνση – η ικανοποίηση για τη δική σας σοδειά δεν ανταλλάσσεται εύκολα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τα προϊόντα σας για το μαγείρεμά σας.

• καλέστε τους φίλους σας για φαγητό και ετοιμάστε κάτι εύκολο. Μια απλή συνταγή, όπως μια γρήγορα μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό από τον κήπο σας, να είστε σίγουροι ότι θα τους εντυπωσιάσει!

Εν κατακλείδι, η κατανάλωση γρήγορου φαγητού θα πρέπει να ελαττωθεί και, αν χρειαστεί να παραγγείλουμε από έξω, κάνουμε πάντα τη σωστή επιλογή. Το σωστό διατροφικό πρόγραμμα αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του ισορροπημένου τρόπου ζωής, που εξασφαλίζει υγεία, καλαισθησία, ευχαρίστηση, καλές ανθρώπινες σχέσεις και μακροζωία.

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης