Το βιολογικό (οργανικό) γάλα είναι λιγότερο υγιεινό για την έγκυο και το παιδί της, σε σχέση με το κανονικό, επειδή περιέχει λιγότερο ιώδιο, πράγμα που μπορεί να έχει συνέπειες για την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για το γάλα μακράς διαρκείας (UHT).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ίαν Γκίβενς του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό χημείας τροφίμων «Food Chemistry», σύμφωνα με τις βρετανικές «Guardian» και «Telegraph», ανέφεραν ότι το βιολογικό γάλα έχει περίπου κατά ένα τρίτο λιγότερο ιώδιο (32,2%) από το συμβατικό γάλα και αυτή η έλλειψη, μεταξύ άλλων, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη νοημοσύνη του παιδιού στα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης