Μήπως νιώθετε «πεσμένοι»; Μάλλον έχετε πέσει θύματα της… μελαγχολίας από τις αλλαγές του καιρού. Υπάρχει, όμως, τρόπος να ανεβείτε ψυχολογικά. Αρκεί να δοκιμάσετε κάποια από τις τρεις φυσικές μεθόδους που σας προτείνονται παρακάτω.

– Χαλάστε… τη ζαχαρένια σας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθως, όταν αισθανόμαστε «πεσμένοι», θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό. Όμως, η κατανάλωση τροφών με ζάχαρη προκαλεί απότομες αυξομειώσεις της γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα η καλή διάθεση να διαρκεί μόνο για λίγο. Ακολουθούν εκνευρισμός και ανησυχία, που εντείνουν περισσότερο την ανάγκη για γλυκά και μας εγκλωβίζουν σε έναν φαύλο κύκλο.

Τι να κάνετε: αντισταθείτε σε γλυκούς πειρασμούς και προτιμήστε τροφές ολικής άλεσης και σύνθετους υδατάνθρακες, που διατηρούν σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης και της διάθεσής σας. Τέτοιες είναι: ζυμαρικά ολικής άλεσης, βρόμη, κριθάρι, μαύρο ρύζι, γλυκοπατάτες και καλαμπόκι.

-Αυξήστε τις σεξουαλικές επιδόσεις σας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σεξ συμβάλλει στη θετική σκέψη. Οι άνθρωποι που έχουν έντονη σεξουαλική δραστηριότητα χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους πιο ευτυχισμένο από άτομα λιγότερο ενεργά. Για του λόγου το αληθές, έρευνες δείχνουν ότι η ερωτική επαφή ανεβάζει τα επίπεδα διαφόρων ορμονών, όπως οι ενδορφίνες, η ντοπαμίνη και η οξυτοκίνη, που συνδέονται με την καλή διάθεση.

Τι να κάνετε: αφιερώστε περισσότερο χρόνο στον σύντροφό σας και στην προσωπική σας περιποίηση. Αυξήστε τη συχνότητα των επαφών σας και προσπαθήστε να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή σας: δοκιμάστε, π.χ., τις ασκήσεις Kegel και αντιμετωπίστε τα προβλήματα μέσα από τον διάλογο.

-Κρατήστε την… ισορροπία σας

Γενικότερα η σωματική άσκηση βοηθά στην τόνωση της ψυχικής διάθεσης. Τα πιο άμεσα αποτελέσματα, όμως, τα έχει η yoga. Παράλληλα με τη μυϊκή τόνωση, τη βελτίωση της ευλυγισίας και την ενίσχυση των συστημάτων του οργανισμού, η συγκεκριμένη μορφή άσκησης δίνει ενέργεια και σας βοηθάει να αποβάλετε αρνητικά συναισθήματα, διατηρώντας τη διάθεσή σας σε υψηλά επίπεδα.

Τι να κάνετε: παρακολουθήστε μαθήματα yoga σε κάποια σχολή ή γυμναστήριο. Θα ξεκινήσετε με απλές ασκήσεις αναπνοής και αργές κινήσεις. Σταδιακά, θα αποκτήσετε ισορροπία και έλεγχο της διάθεσής σας. Αν δεν έχετε χρόνο, ξεκινήστε yoga στο σπίτι με έναν οδηγό εκμάθησης.

Πηγή: myself.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης