Η περίοδος της νηστείας είναι μια περίοδος που απαιτεί την αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης και έτσι η διατροφή είναι βασισμένη κυρίως σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια και θαλασσινά. Αυτό αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε αποτοξίνωση από τα κορεσμένα λιπαρά και τη χοληστερίνη.

Αυτό που παρατηρείται κατά την περίοδο της νηστείας, είναι μια αύξηση της κατανάλωσης των υδατανθράκων, όπως ψωμί, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, φρούτα και λαχανικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, τυρί), όπως και τα ζωικά (κρέας, ψάρια, κοτόπουλο) απουσιάζουν από το διαιτολόγιό μας. Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες μας σε διάφορα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι η πρωτεΐνη, ο σίδηρος και το ασβέστιο…

Περισσότερα στο govastileto.gr

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης