Μπορούν οι γυναίκες να πίνουν καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 01:23
Μπορούν οι γυναίκες να πίνουν καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι περισσότερες εγκυμονούσες αναρωτιούνται εάν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να καταναλώνουν καφέ.

Όπως τονίζει η Dr. Danielle M. Barrow, γυναικολόγος-μαιευτήρας στο ProMedica στο Toledo, η έγκυος δεν χρειάζεται να παρατήσει τελείως τον καφέ.

«Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) αναφέρει ότι η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης (λιγότερο από 200mg την ημέρα) δεν φαίνεται να προκαλεί αποβολή ή πρόωρο τοκετό!», εξηγεί.

Και προσθέτει ότι η σχέση της καφεΐνης με τον περιορισμό της ανάπτυξης του εμβρύου, είναι ασαφής. Έτσι, μπορεί να είναι υπέρ σας το να μειώσετε λίγο την καφεΐνη στην εγκυμοσύνη.

«Λόγω των συγκρουόμενων συμπερασμάτων από πολυάριθμες μελέτες, το March of Dimes αναφέρει ότι έως ότου γίνουν περισσότερες πειραματικές μελέτες, οι έγκυες θα πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης σε λιγότερο από 200 mg ημερησίως. Ένα μέσο φλιτζάνι καφέ έχει 100mg καφεΐνης».

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, οι μέλλουσες μαμάδες θα πρέπει να συμβουλευτούν σχετικά τον γυναικολόγο τους. Άλλωστε, είναι εκείνος που θα τις καθοδηγήσει και θα εξηγήσει τι πρέπει να κάνουν, αφού έχει και την πλήρη εικόνα της κύησής.

Πηγή:  govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 01:23