Η επιβολή από ένα αμερικανικό δικαστήριο ενόρκων ενός τεράστιου προστίμου 72 εκατ. δολαρίων στην Johnson & Johnson ως αποζημίωση στην οικογένεια μιας γυναίκας που είχε πεθάνει από καρκίνο των ωοθηκών και η οποία επί δεκαετίες χρησιμοποιούσε δύο προϊόντα ταλκ της εταιρείας, πυροδότησε ανησυχίες κατά πόσο είναι δυνατό το ταλκ να έχει τέτοιες συνέπειες.

Η απόφαση συνέδεσε τον θανατηφόρο καρκίνο της γυναίκας με τη συχνή χρήση του ταλκ, όμως οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι οι επιστημονικές ενδείξεις για ύπαρξη πραγματικού κινδύνου είναι στην καλύτερη περίπτωση μη επαρκείς. Η ίδια η εταιρεία επιμένει πως «η ασφάλεια του ταλκ υποστηρίζεται από δεκαετίες επιστημονικών στοιχείων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταλκ, το οποίο απορροφά την υγρασία, προέρχεται από τον τάλκη, ένα ορυκτό που περιέχει μαγνήσιο, πυριτία και οξυγόνο. Στη φυσική μορφή του, το ορυκτό μπορεί να περιέχει και άσβεστο, ο οποίος είναι καρκινογόνος. Όμως όλα τα εμπορικά προϊόντα ταλκ, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, δεν περιέχουν άσβεστο εδώ και πολλές δεκαετίες…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης