Μήπως το έχετε παρακάνει με την πρωτεΐνη;

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 01:14
Μήπως το έχετε παρακάνει με την πρωτεΐνη;

Μερικές από τις δημοφιλέστερες δίαιτες βασίζονται κυρίως στην κατανάλωση πρωτεΐνης (όπως η γνωστή δίαιτα Atkins) και στη μειωμένη λήψη υδατανθράκων. Μήπως όμως το παρακάνετε με τις πρωτεΐνες;  

Οι διατροφολόγοι τονίζουν πως οι πρωτεΐνες είναι απολύτως απαραίτητες για τον οργανισμό, αφού αποτελούν την βασική πηγή ενέργειας για τη λειτουργία του.

Ωστόσο η υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης και η απουσία υδατανθράκων και φυτικών ινών από τη διατροφή μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση των ακόλουθων ανεπιθύμητων συμπτωμάτων.

1. Κακοσμία στόματος: Όσοι ακολουθούν δίαιτα Άτκινς, συχνά διαπιστώνουν ότι έχουν δύσοσμη αναπνοή. Όταν δεν τρώτε αρκετούς υδατάνθρακες, το σώμα χρησιμοποιεί το λίπος για την παραγωγή ενέργειας, παράγοντας κετόνες, οι οποίες ευθύνονται για την κακοσμία του στόματος.

2. Πνευματική κόπωση: Αν καθώς πλησιάζει το απόγευμα, νιώθετε τα μάτια σας να κλείνουν και ζητάτε απεγνωσμένα καφέ ή σνακ για να λειτουργήσετε φυσιολογικά, ίσως φταίει η υπερβολική πρωτεΐνη και η χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες είναι η βασική πηγή ενέργειας του εγκεφάλου, και η έλλειψή τους προκαλεί αδυναμία συγκέντρωσης. Τα υγιεινά σνακ ανάμεσα στο μεσημεριανό και το δείπνο, θα σας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 01:16