Οι άνθρωποι που παίρνουν συμπληρώματα ασβεστίου, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο δημιουργίας πλάκας στις αρτηρίες τους και συνεπώς, κίνδυνο εμφράγματος ή άλλου καρδιαγγειακού προβλήματος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Όμως ο κίνδυνος φαίνεται να αφορά μόνο τα συμπληρώματα ασβεστίου σε μορφή χαπιών ή άλλη. Αντίθετα, όσοι λαμβάνουν πρόσθετο ασβέστιο μέσω των τροφών, δεν έχουν παρόμοιο πρόβλημα, ενώ είναι πιθανό να έχουν και μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, σύμφωνα με την μελέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης