Η κατάθλιψη αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για πολλές και σοβαρές ασθένειες και διαταραχές, μεταξύ των οποίων ο εθισμός σε ουσίες, η τάση αυτοκτονίας, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Κάποιοι πάσχοντες από κατάθλιψη βιώνουν πολύ έντονα συμπτώματα και αναζητούν βοήθεια.
Άλλοι όμως έχουν ηπιότερα συμπτώματα, τα οποία δεν συνδέουν με την κατάθλιψη. Για παράδειγμα, οι πάσχοντες από τη λεγόμενη «χαμογελαστή κατάθλιψη», μπορεί να έχουν κοινωνική ζωή και να ανταποκρίνονται επαρκώς στις επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις τους, παρότι μέσα τους υποφέρουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τα κλασικά συμπτώματα της κατάθλιψης, όπως η κακή διάθεση και η αδυναμία άντλησης ευχαρίστησης από οποιαδήποτε κατάσταση, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα που πρέπει να σας κινητοποιήσουν.

Δείτε κάποια από αυτά:

Αλλαγές στις συνήθειες ύπνου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν στο παρελθόν κοιμόμασταν ήρεμα και τώρα έχετε ανησυχία ή σας αρκούσαν 6 ώρες ύπνου και τώρα θέλετε να κοιμάστε όλο το σαββατοκύριακο, πρέπει να το ελέγξετε. Οι αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου μπορεί να αποτελούν ένδειξη κατάθλιψης. Μπορεί επίσης να βιώνετε αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «ψυχοκινητική διέγερση», η οποία προκαλεί ανησυχία και αδυναμία κάποιος να ξεκουραστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης