Μία από τις κλασικές συζητήσεις που γίνεται ανάμεσα σε έναν διαιτολόγο και έναν διαιτώμενο είναι για το αν ο δεύτερος είναι πραγματικά αποφασισμένος να ξεκινήσει δίαιτα. Η απάντηση σε συντριπτικό ποσοστό είναι «ναι». Ωστόσο, τις περισσότερες φορές η διάψευση είναι άμεση και ολοκληρωτική.

Το ζήτημα έχει απασχολήσει πολλές φορές την επιστημονική κοινότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μια σειρά από εργαλεία εκτίμησης της ετοιμότητας έναρξης προγράμματος διατροφής. Το ζητούμενο πολλές φορές είναι ότι αυτός που θέλει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διατροφής δεν κατανοεί ή δεν έχει αντιληφθεί τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικά και αόριστα, οι πιο πολλοί θεωρούν ότι ένα πρόγραμμα διατροφής εστιάζεται αποκλειστικά στη μείωση της πρόσληψης τροφής και στην απομάκρυνση για κάποιο χρονικό διάστημα κάποιων τροφών από το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι ο συνδυασμός κάποιων τροφών, συνήθως αναφέρονται στα άμυλα ή τους υδατάνθρακες σε συνδυασμό με πρωτεΐνες, τους παχαίνει και απλώς πρέπει να μάθουν τον σωστό συνδυασμό. Άλλοι πάλι εστιάζουν την προσπάθειά τους στη χρήση τροφών που λιώνουν το λίπος και αναζητούν κάποιο συμπλήρωμα.

Όλοι όμως αποφεύγουν να δουν κατάματα την πραγματικότητα, που επιβάλλει προσεγμένη και ολοκληρωμένη διατροφή και, πάνω από όλα, αλλαγή τρόπου ζωής.

Πηγή: diatrofi.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης