Οι πιο συνηθισμένες αλλεργίες της Άνοιξης και πώς να τις προλάβετε

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 23:27
 Οι πιο συνηθισμένες αλλεργίες της Άνοιξης και πώς να τις προλάβετε

Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες αποτελούν μια ιδιαίτερα ενοχλητική κατάσταση, οι οποίες υποβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής, ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται από έντονα συμπτώματα.

Οι πιο συνηθισμένες ανοιξιάτικες αλλεργίες είναι:

ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ: Τα συμπτώματα που προκαλεί συνήθως είναι συνάχι, φτέρνισμα, φαγούρα και μπούκωμα στη μύτη και κατ’ επέκταση πονοκέφαλος. Πολύ πιθανό είναι κάποια στιγμή το μπούκωμα στη μύτη να γίνει μόνιμο (πλήρης ρινική απόφραξη) και να προκαλέσει, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά και έγκαιρα, ακόμα και επιπλοκές, όπως είναι η ιγμορίτιδα ή η ωτίτιδα.

ΡΙΝΟΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ: Τα συμπτώματά της μοιάζουν με αυτά της αλλεργικής ρινίτιδας, μαζί με προβλήματα στα μάτια, όπως φαγούρα, κοκκίνισμα και δάκρυα, που δεν σταματούν.

ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΑΣΘΜΑ: Τα συμπτώματα του αλλεργικού άσθματος ποικίλλουν ανάλογα με το πόσο βαρύ είναι. Μπορεί να εκδηλώνεται με έναν απλό συριγμό, ένα «βράσιμο» στο στήθος, ή με έναν ανεξήγητο ξερόβηχα. Μπορεί, ωστόσο, να είναι σοβαρότερο και να σας δημιουργεί μόνιμη δύσπνοια και παράλληλα έντονο βήχα.

Ο κύριος υπαίτιος για την εμφάνιση των ανοιξιάτικων αλλεργιών είναι η γύρη των ανθισμένων δέντρων, η οποία την άνοιξη κυκλοφορεί συνέχεια στον αέρα.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια έως και πολύ σοβαρά, ενώ τα περισσότερα από αυτά υποχωρούν όταν φεύγει το αίτιο που τα προκάλεσε.

Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι:

Υγρά – κόκκινα μάτια
Καταρροή
Βήχας
Φτέρνισμα
Φαγούρα και ξηρότητα μύτης και ματιών
Μαύροι κύκλοι

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 23:27