Το κόκκινο κρασί αποτελεί ένα «ελιξίριο» νεότητας. Σύμφωνα με έρευνες μια ουσία που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, τονώνοντας έναν αρχαίο εξελικτικό αμυντικό μηχανισμό που προστατεύει τα ανθρώπινα κύτταρα από γενετικές βλάβες.

Πιο συγκεκριμένα, η ρεσβερατρόλη, είναι μια οργανική ένωση που βρίσκεται σε σταφύλια, καρύδια και μια ποικιλία από άλλα εδώδιμα φυτά και έχει ήδη συνδεθεί με την παράταση της υγιούς ζωής σε πειραματόζωα, καθώς και με τη μείωση της συχνότητας των καρδιακών παθήσεων και άλλων ασθενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόκκινο κρασί περιέχει περισσότερη ρεσβερατρόλη από το λευκό κρασί, λόγω της συνήθειας να μένουν οι φλούδες των σταφυλιών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ζύμωσης

Οι μελέτες διαπίστωσαν ότι η ρεσβερατρόλη μιμείται ένα άλλο μόριο που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα και εμπλέκεται στην ενεργοποίηση ενός αρχαίου χημικού μονοπατιού που περιορίζει το άγχος και τη βλάβη στο DNA των κυττάρων – που διαφορετικά θα είχε ως αποτέλεσμα τη γήρανση και τις ασθένειες.
Το κόκκινο κρασί είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ρεσβερατρόλη και μάλιστα οι έρευνες τονίζουν…

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto,gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης