Η διατροφική αξία των ζυμαρικών είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Τα ζυμαρικά συνδυάζουν όχι μόνο γεύση, αφού μπορούν να συνοδεύονται με όποια σάλτσα υπάρχει και να ικανοποιούν τα πιο απίθανα και απαιτητικά γούστα, αλλά και αποτελούν μια πλήρη τροφή. Τα ζυμαρικά προσφέρουν μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς μπορείτε να τα εμπλουτίσετε με πολλά λαχανικά και κρέας.

Τα αγαπημένα σας μακαρόνια μπορεί να είναι υγιεινά και να τα προτιμάτε ακόμα και όταν κάνετε δίαιτα, ειδικά όταν είναι από αλεύρι ολικής άλεσης.Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα λοιπόν, να προτιμάτε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης που συνδυάζουν το… τερπνόν μετά του ωφελίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης παρασκευάζονται με λίγο νερό και αλεύρι κανονικά και διατίθενται σε πολλά σχήματα και μεγέθη όπως σπαγγέτι, βίδες, πένες, κριθαράκι, κοφτό μακαρονάκι, φιογκάκια κ.ά. Προσοχή βέβαια, πρέπει να δείξετε στον τρόπο μαγειρέματός τους, γιατί χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Έχετε το νου σας επίσης, στο μέγεθος της μερίδας που θα φάτε, γιατί ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα ζυμαρικά περιέχει 200 θερμίδες…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης