Είναι η ζάχαρη υπεύθυνη για το πρόβλημα της παχυσαρκίας ή άδικα την κατηγορούμε; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που βασανίζει τους Αμερικανούς, που βλέπουν τα ποσοστά της παχυσαρκίας στη χώρα τους να παραμένουν υψηλά. Ο προβληματισμός τους διαρκώς αυξάνεται, την ίδια στιγμή που παρατηρείται μείωση στην κατανάλωση ζάχαρης.

Η μείωση αυτή αφορά την κρυσταλλική ζάχαρη, την επιτραπέζια ή αυτή που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους οι καταναλωτές. Αντίθετα όμως με αυτή τη μείωση, υπάρχει μια σημαντική αύξηση στην πρόσληψη απλών υδατανθράκων μέσα από την τυποποιημένη και επεξεργασμένη τροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες το 16% των καθημερινά προσλαμβανόμενων θερμίδων (στους Αμερικάνους) προέρχονται από τα πρόσθετα σάκχαρα στα τυποποιημένα τρόφιμα!

Αν λοιπόν θέλετε να μειώσετε την καθημερινή πρόσληψη της ζάχαρης μην εστιάσετε μόνο στη ζάχαρη που βάζετε στον καφέ σας.

Ρίξτε μια ματιά και σε αυτήν που βρίσκεται μέσα στα τρόφιμα που καταναλώνετε καθημερινά, διαβάζοντας τη διατροφική ετικέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης