Σε ακολουθεί παντού ένας πόνος στην πλάτη ή στον αυχένα; Μην αφήνεις την τσάντα σου να σε πονάει… Δες τις συμβουλές του ορθοπεδικού!

● Αυτή η it τσάντα μπορεί να είναι στα fashion do’s, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνους στην πλάτη, στον λαιμό και τους ώμους. Προφύλαξε τη σπονδυλική σου στήλη με αυτές τις κινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Βρες το σωστό σχήμα

«Μία μεγάλη τσάντα με λεπτά λουράκια μπορεί να επηρεάσει τα νεύρα» τονίζει ο ορθοπεδικός Άρης Ντούσιας. Προτίμησε μια ελαφριά τσάντα ταχυδρόμου, με πλατιά λουριά, ώστε να κατανέμεται το βάρος ομοιόμορφα.

2. Μόνο τα απαραίτητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι περισσότερες γυναίκες παραγεμίζουν την τσάντα τους με αντικείμενα που σπανίως χρησιμοποιούν» επισημαίνει ο ειδικός. Άφησε το μπουκαλάκι νερό και το νεσεσέρ με τα make-up στο γραφείο σου ή στο αυτοκίνητο, αντί να τα κουβαλάς όλη μέρα.

3. Handle with care

Προτίμησε μία τσάντα με κοντά χερούλια αντί για αυτές με μακριά λουριά – εκτός αν μπορείς να τη φορέσεις χιαστί. «Αν όχι, κράτα την κοντά στο σώμα σου και άλλαζε συχνά ώμο. Ακόμη, απόφυγε να την κρεμάς μέσα από τον αγκώνα – μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους τένοντες» προτείνει ο ειδικός.

Πηγή: shape.gr
Επιμέλεια: Μαίρη Κιλικίδου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης