Ο παρατεταμένος θηλασμός μπορεί να σώσει τη ζωή 800.000 και πλέον βρεφών κάθε χρόνο και παράλληλα να εξοικονομεί δισεκατομμύρια δολάρια στα συστήματα υγείας σε παγκόσμια κλίμακα χάρη στον προστατευτικό του ρόλο από ορισμένες παιδικές ασθένειες, σύμφωνα με μια σειρά από μελέτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Μόνο ένα παιδί στα πέντε θηλάζει έως τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του στις πλούσιες χώρες και ένα παιδί στα τρία θηλάζει αποκλειστικά τους έξι πρώτους μήνες στις χώρες μεσαίου ή χαμηλού εισοδήματος, επισημαίνει η βρετανική ιατρική επιθεώρηση «The Lancet».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεπώς, εκατομμύρια είναι τα παιδιά που δεν επωφελούνται πλήρως από τα οφέλη του μητρικού γάλακτος, διαπιστώνουν οι ερευνητές.

Το μητρικό γάλα καλύπτει όλες τις διατροφικές ανάγκες του βρέφους τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά «αποκλειστικό» μητρικό θηλασμό έως την ηλικία των έξι μηνών και μερικό θηλασμό έως τα δύο χρόνια. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, λιγότερο από το 40% των βρεφών στον κόσμο επωφελείται σήμερα από τον θηλασμό.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης