Το δυνατό «χαρτί» σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους είναι η συγκέντρωση στον τελικό στόχο. Έχοντας βάλει σε σωστά πλαίσια την προσπάθεια και έχοντας θέσει ρεαλιστικούς στόχους, τότε είναι πιο εύκολη η διατήρηση της προσπάθειας.

Είναι αναπόφευκτο αρκετές φορές το αποτέλεσμα να είναι μικρότερο των προσδοκιών. Τότε, πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι είναι δεδομένο να μην μπορεί να χάσει βάρος ή να μην έχει νόημα η όλη προσπάθεια. Εκείνη τη στιγμή, όμως, πρέπει να θυμάται τρία βασικά πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Εκτός από το χάσιμο κιλών, απαιτείται και τροποποίηση των καθημερινών διατροφικών πρακτικών και συνηθειών. Για να φτάσει με κάποια κιλά παραπάνω, πρέπει να έχει γίνει κάτι λάθος, όχι στιγμιαία αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν, λοιπόν, δεν αλλάξει αυτό το λάθος, τότε δεν θα υπάρξει και διαφοροποίηση του βάρους.

– Η όποια αλλαγή του σωματικού βάρους δεν είναι αυτοσκοπός. Σημασία έχει η διατήρηση των αλλαγών των διατροφικών συνηθειών. Κανένας δεν μπορεί να περιμένει μόνιμο αποτέλεσμα, αν επιστρέψει στις παλιές κακές συνήθειες.

-Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αξιολογεί κανείς το αποτέλεσμα της προσπάθειας με βάση την εβδομαδιαία απώλεια βάρους. Το σωστό είναι η αξιολόγηση να γίνεται με βάση την μηνιαία απώλεια κιλών αλλά και με γνώμονα την εκτίμηση της διαφοροποίησης των μεταβολών των διατροφικών συνηθειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης