Η κριτική, όσο καλόπιστη κι αν είναι, πολλές φορές μπορεί να μας πληγώσει, να μας φέρει σε δύσκολη θέση, να μας απογοητεύσει, ακόμα και να μας ακυρώσει τη διάθεσή μας για να συνεχίσουμε την προσπάθεια απώλειας κιλών. Μπορεί, όμως, και να αποτελέσει ένα πανίσχυρο «όπλο» που να μας χαλυβδώσει.

Τις πιο πολλές φορές τα σχόλια είναι φιλικά, ίσως και προειδοποιητικά από ανθρώπους που μας αγαπούν και θέλουν να μας χτυπήσουν το «καμπανάκι». Ανάλογα με τη στιγμή, μπορεί να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την κριτική ή να την απορρίψουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι, ωστόσο, συνήθως αντιδρούμε με λανθασμένο τρόπο. Το αρνητικό συναίσθημα που νιώθουν πολλοί, θλίψη ή απογοήτευση, τους οδηγεί στην πόρτα του ψυγείου ή στο ντουλάπι με τα τρόφιμα. Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος…

Χρειάζεται πραγματικά πολύ μεγάλη δύναμη για να μπορέσει κανείς μόνος του να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση, που διαρκώς προσθέτει κακή διάθεση, αρνητική ψυχολογία και κιλά.

Ο μοναδικός τρόπος είναι να αντλήσει δύναμη από τα «θέλω» του και από τη συνείδηση ότι ένα πρόγραμμα διατροφής, με στόχο τη διαχείριση βάρους, ξεκινά και τελειώνει από τον ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης