Ένας στους οκτώ νέους παγκοσμίως χάνει από μέτριο έως σημαντικό βαθμό την ακοή του επειδή ακούει συνέχεια μουσική με ακουστικά, ενώ από τους ενήλικες που έχουν πρόβλημα ακοής ο ένας στους τρεις σε όλο τον κόσμο το έχει αποκτήσει λόγω έκθεσης σε θόρυβο.

Στις δυτικές χώρες έχουν μειωθεί τα προβλήματα ακοής που προκαλούνται από έκθεση σε επαγγελματικούς θορύβους διότι λαμβάνονται μέτρα προστασίας. Αντιθέτως έχουν αυξηθεί τα προβλήματα ακοής λόγω έκθεσης σε κοινωνικούς θορύβους όπως πχ δυνατή μουσική κατά τη διασκέδαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αρετή Οκαλίδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ακοής (3 Μαρτίου) που θεσπίστηκε φέτος για πρώτη φορά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με σκοπό να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο δράσεις για την ενημέρωση του κοινού στα θέματα της ακοής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ακοολογίας του IALP (International Association of Logopedics and Phoniatrics).

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης