Το καλοκαίρι, που επίσημα μπήκε σήμερα, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας ανοίγει την όρεξη για βόλτες, παιχνίδι, αποδράσεις και ατελείωτες ώρες στην παραλία.

Όταν σκεφτόμαστε θάλασσα, όμως, το μυαλό μας αναπόφευκτα πάει συνδυάζει την παραλία με καλή παρέα, ουζάκι και ποικιλία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή για να στερούμαστε, το ερώτημα είναι: μπορούμε να απολαύσουμε την ποικιλία και το ουζάκι μας χωρίς να χαλάσουμε τη δίαιτά μας, και το σημαντικότερο, χωρίς ενοχές; H απάντηση είναι καταφατική. Μπορούμε, αλλά φυσικά κάτω από προϋποθέσεις.

-Αρχικά, η υπερβολή δεν είναι ποτέ συνετή επιλογή. Τρώμε επιλεκτικά και συγκρατημένα.

-Δεύτερον, αποφεύγουμε την κατανάλωση ψωμιού. Υπάρχει τέτοια ποικιλία εδεσμάτων, που το ψωμί πραγματικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο περιττό και θερμιδικά επιβαρυντικό είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Τρίτον, δεν προσθέτουμε αλάτι. Είναι σίγουρο ότι οι λιχουδιές της ποικιλίας έχουν ήδη αρκετό.

-Τέταρτον, προτιμάμε τις ποικιλίες τυριών ή κρεατικών, συνοδευόμενες από μία σαλάτα. Ως εκ τούτου, αποφεύγουμε τις ποικιλίες αλλαντικών και θαλασσινών, καθώς τα λιπαρά εκεί είναι σε μεγαλύτερη αφθονία.

-Τέλος, καλό θα είναι να μην το παρακάνουμε με την κατανάλωση αλκοόλ. Καλό το ουζάκι και η μπιρίτσα, αλλά χρειάζεται μέτρο, για να μην «ξεφύγουμε» θερμιδικά.

Έχοντας κατά νου τις παραπάνω απλές συμβουλές, θα απολαύσετε την ποικιλία σας δίπλα στη θάλασσα, χωρίς τύψεις και ενοχές. Καλή σας όρεξη!

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης