Ποιο είναι το ιδανικό βάρος; Σίγουρα όχι τα 10 κιλά κάτω από το δεκαδικό μέρος του ύψους μας…

Αυτό αποτελεί μια ευρύτατα διαδεδομένη παραπληροφόρηση για αυτό το θέμα και αφορά το πόσα είναι τα κιλά που πρέπει κάποιος να έχει. Φυσικά αρκετοί επιθυμούν να δουν το σωματικό τους βάρος σε επίπεδα που ήταν όταν αυτοί ήταν στο λύκειο ή στην εφηβεία τους. Πράγμα όχι ρεαλιστικό τις πιο πολλές φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σωματικό μας βάρος δεν είναι τίποτε άλλο από το άθροισμα των επιμέρους τμημάτων του σώματός μας, νερό, λίπος, μυϊκός ιστός, οστά αλλά και τα υπόλοιπα συστατικά αθροιζόμενα, μάς δίνουν το μέγεθος του βάρους. Η ζύγιση στη πραγματικότητα είναι μια φωτογραφία στιγμής. Το συγκεκριμένο άθροισμα την συγκεκριμένη στιγμή.

Η επιδίωξη λοιπόν να μειώσουμε το βάρος σε ένα μέγεθος δεν σημαίνει και αυτόματα ότι μειώνουμε και το σωματικό λίπος. Το αντίθετο μάλιστα πετυχαίνουμε πολλές φορές, εφαρμόζοντας μη ρεαλιστικά και ισορροπημένα προγράμματα διατροφής.

Το σωστό είναι να πετυχαίνουμε μικρούς στόχους μέσα από τους οποίους να καταφέρνουμε προοδευτικά να κατεβάσουμε το βάρος με ταυτόχρονη συστηματική αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και με προσεγμένη διατροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: diatrofi.gr

Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης