Η αντζούγια είναι ένα πραγματικά παρεξηγημένο υλικό που μπορείτε να το χρησιμοποιείτε άφοβα στις συνταγές σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με την παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

• 400 γρ. λινγκουίνι
• 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 60 γρ. ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
• 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
• 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη

• 6 αντζούγιες
• 60 γρ. ψίχουλα ψωμιού
• αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα λινγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ, βάζουμε το μισό λάδι σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις ελιές, την καυτερή πιπεριά, την κάππαρη και τις αντζούγιες.

Τσιγαρίζουμε μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες. Σουρώνουμε τα λινγκουίνι και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Ρίχνουμε σε άλλο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε τα ψίχουλα και συνεχίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα ψίχουλα.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης