Είναι παραδοσιακό γλυκό της Κρήτης, αλλά και πολλών νησιών του Αιγαίου. Λευκό ανάλατο τυρί γεμίζει μικρά πιτάκια και όλο αυτό αποτελεί το κέρασμα τις ημέρες του Πάσχα ή σε κάθε γιορτή.

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη ζύμη:

2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/4 φλιτζανιού χλιαρό γάλα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
300 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κιλό μαλακό αλεύρι
Για τη γέμιση: 1 κιλό γλυκιά, ανάλατη μυζήθρα
2 φακελάκια βανίλια
3 κ.σ. μέλι
2 κρόκους αυγών
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κ.γ. κανέλα
150 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο.
1 κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμά

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης