Χρονοβόρο λόγω του ξαλμυρίσματος, αλλά ο μπακαλιάρος με τη σκορδαλιά αξίζει κάθε κόπο.

Υλικά για 4 μερίδες
Για τον μπακαλιάρο
1½ κιλό παστός μπακαλιάρος, κατά προτίμηση φιλεταρισμένος, κομμένος σε μέτρια κομμάτια-μερίδες
άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το κουρκούτι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια μπίρα ή σόδα (το αναψυκτικό)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ούζο

Για τη σκορδαλιά
½ φραντζόλα ψωμί, κατά προτίμηση λευκό και μπαγιάτικο (2 – 3 ημερών)
μερικές σκελίδες σκόρδου, όσες θέλετε ανάλογα με το πόσο δυνατή θέλετε τη σκορδαλιά, ψιλοκομμένες
4 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη σκορδαλιά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ένα μαχαίρι αφαιρώ την κόρα του ψωμιού…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης