Πλαστική χείλων: Για τις γυναίκες που θέλουν σαρκώδη χείλη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012, 16:42
Πλαστική χείλων: Για τις γυναίκες που θέλουν σαρκώδη χείλη
Το στόμα είναι το πιο εντυπωσιακό σημείο του προσώπου. Αποτελεί το σημείο έκφρασης των συναισθημάτων και μπορεί να είναι όμορφο και χαρούμενο έως άσχημο και λυπημένο. Το χείλος μπορεί να είναι παχύ με προβολή όπως είναι σε κάποιες φυλές η λεπτό και αδύνατο όπως είναι σε κάποιες άλλες. Το δημοφιλές σχήμα σήμερα είναι τα αισθησιακά και ελκυστικά χείλη. Ένα πλήρες, φρέσκο και προβολικό χείλος και στόμα είναι αυτό που ονειρεύονται αρκετές νέες αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα σ’ όλο τον κόσμο είναι κοινές, για προσωρινά αποτελέσματα είναι η επιλογή με ενέσιμα υλικά. Τα ενθέματα αυτά είναι σε υγρή μορφή (υαλουρονικό οξύ η λίπος κλπ,.).Πολλές φορές οι γυναίκες φοβούνται για το αποτέλεσμα της πλαστικής των χειλιών και προτιμούν αυτή την λύση για ξεκίνημα. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υπο-αλλεργικό υλικό που απορροφάται σε 4-5 μήνες. Αυτή η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο με την συνεργασία της γυναίκας συμμετέχοντας πολλές φορές με την γνώμη της. Το λίπος γίνεται στην κλινική με τοπική αναισθησία και έχει το ίδιο μειονέκτημα με το υαλουρονικό ότι απορροφάται υγρά υλικά δείχνουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα αλλά θα πρέπει να το επαναλαμβάνει κανείς για να διατηρεί το αποτέλεσμα.

Για όσες γυναίκες θέλουν μόνιμα αποτελέσματα θα χρειαστεί να βάλουν συμπαγή συνθετικά μοσχεύματα όπως Gore-Tex κλπ,.. παρά τα αρχικά καλά αποτελέσματα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως. Τα υπόλοιπα ενέσιμα μόνιμα υλικά δεν έχουν αποδείξει ακόμα την μακροχρόνια ασφάλεια τους και δεν χρησιμοποιούνται ευρέως. Τέλος μπορούν να επιλέξουν την εξελιγμένη τεχνική του W-plasty και αποτελεί μια λύση χειρουργική, μόνιμη, και με πολύ καλά αποτελέσματα .

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν χρειάζεται η γυναίκα να παραμείνει στην κλινική. Πάντα γίνεται ένας προεγχειρητικός έλεγχος όπως σ’ όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής και δεν έχει εξωτερικές τομές και όλη η διαδικασία γίνεται μέσα από τον βλεννογόνο του στόματος φυσικά υπάρχει ένα οίδημα για 3-4 ημέρες που υποχωρεί σταδιακά ωστόσο η ασθενής τρώει μαλακές και υγρές τροφές τις πρώτες ημέρες και τα ράμματα αφαιρούνται σε 6 ημέρες. Οι καπνίστριες πρέπει να σταματήσουν το κάπνισμα μερικές ημέρες πριν και μετά την επέμβαση.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012, 16:42