Καλοκαίρι σημαίνει χρυσαφένιες παραλίες, καταγάλανη θάλασσα, διακοπές, ήλιος και φυσικά μαύρισμα. Οι περισσότεροι κάνουν ηλιοθεραπεία ατελείωτες ώρες για να αποκτήσουν αυτό το ωραίο και sexy σοκολατί χρώμα στην επιδερμίδα, αγνοώντας τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και της υπεριώδους ακτινοβολίας. 

Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζουν όμως, είναι ότι η συστηματική κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορούν να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν το έντονο και λαμπερό μαύρισμα που τόσο πολύ θέλουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Καρότα

Τα καρότα ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα μας, διότι έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό που αγγίζει το ποσοστό του 87%. Παράλληλα προστατεύουν το δέρμα μας χάρη στα πολύτιμα καροτονοειδή, τις φυσικές χρωστικές ουσίες που οφείλονται για το πορτοκαλί τους χρώμα αλλά προσφέρουν και σημαντική αντιοξειδωτική δράση. Τα καροτενοειδή είναι αυτά που βοηθούν να αποκτήσουμε το τέλειο μαύρισμα, αφού προστατεύουν το δέρμα μας και το κάνουν λιγότερο ευαίσθητο στα εγκαύματα. Για μεγαλύτερο και καλύτερο αποτέλεσμα, επιλέξτε να τα φάτε ωμά. 

2. Αυγά 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυγό είναι διάσημο για τα πολλά και διάφορα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη του στον ανθρώπινο οργανισμό. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο κρόκος είναι που κάνει τη διαφορά αφού ενισχύει την ικανότητα του δέρματος να μαυρίζει. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει τη φυσιολογία του δέρματος, ενισχύει τις φυσικές του άμυνες και επιπλέον προάγει την αναγεννητική του ικανότητα.

3. Ντομάτες 

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, τη φυτοχημική ουσία που τους δίνει και το κόκκινο χρώμα τους. Το λυκοπένιο ανήκει στα καροτενοειδή, όπως είναι το καρότο, ωστόσο είναι ίσως από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αποθηκεύεται στο λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και παρέχει την απόλυτη προστασία από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που θαμπώνουν και προκαλούν ρυτίδες στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα του χαρίζει ομοιόμορφο καλοκαιρινό χρώμα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης