Μετατρέψτε εύκολα το μπάνιο σας σε ένα home spa με συνταγές και προϊόντα με βότανα και λουλούδια που περιποιούνται το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά με τον πιο φυσικό τρόπο. Δε χρειάζεται να περνάτε τη μέρα σας σε κέντρα αισθητικής για να απολαμβάνετε δημοφιλείς θεραπείες με σπάνια βότανα, λουλούδια και εξωτικά φρούτα. Μετατρέψτε εύκολα το μπάνιο σας σε οικιακό spa με συνταγές και προϊόντα που περιποιούνται το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά σας με τον πιο φυσικό τρόπο και σας κρατούν φρέσκια και λαμπερή.

Αρχικά ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με αλόη καθώς είναι γνωστό ότι ο χυμός που προέρχεται από τα φρέσκα φύλλα αυτού του φυτού έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ ενυδατώνει και το δέρμα. Αποτελείται από νερό, τα ένζυμα καταλάση και κυτταρίνη, μέταλλα όπως ασβέστιο, αλουμίνιο, κάλιο και νάτριο, καθώς και από 20 αμινοξέα. Χάρη στις καταπραϋντικές ιδιότητες του φυτού, παρουσιάζει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση. Κόψτε μερικά φύλλα αλόης στη μέση και ρίξτε το χυμό της στο δέρμα σας. Αφήστε τη μάσκα για μία ώρα και ξεπλύνετε. Εάν έχετε ένα σπυράκι, κάντε το ίδιο και θα εξαφανιστεί σε 2 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη κάντε σύσφιγξη με λάδι ελιάς γιατί το ελαιόλαδο συνδυάζει τις μαλακτικές ιδιότητες ενός φυτικού ελαίου με τα αντιφλεγμονώδη και τα αντιοξειδωτικά συστατικά της ελιάς. Έτσι, όχι μόνο ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα, αλλά συγχρόνως το βοηθά να διατηρηθεί νέο και ελαστικό. Απλώστε το σαν κρέμα σε όλο το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό, για να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ και να συγκρατήσει την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν λάδι ντεμακιγιάζ: κάντε μασάζ με το ελαιόλαδο στο πρόσωπο και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Η απολέπιση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο, η ζάχαρη θα σας βοηθήσει σε αυτό καθώς περιέχει δραστικά συστατικά και συστήματα με σύσταση και συμπεριφορά αρκετά όμοια με αυτήν του δέρματος. Έχει την ικανότητα να δεσμεύει τα μόρια του νερού και να τα συγκρατεί στην επιδερμίδα ακόμα και όταν οι συνηθισμένοι ενυδατικοί παράγοντες αδρανούν, π.χ., σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας.

Όσον αφορά για τα μαλλιά σας μπορείτε να τα λούσετε με βρόμη που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, η βρόμη έχει τόσα οφέλη για την υγεία μας και την ομορφιά μας όσα δε θα περιμέναμε ποτέ από ένα δημητριακό. Το εκχύλισμά της καταπραΰνει την ερεθισμένη ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα και ανακουφίζει από τον κνησμό. Γνωρίστε τα οφέλη της, δοκιμάζοντας ξηρά σαμπουάν με εκχύλισμα βρόμης, που καθαρίζουν τα μαλλιά και τους προσδίδουν όγκο. Με πρακτική και γρήγορη εφαρμογή είναι ιδανικό για πολυάσχολα κορίτσια που δεν έχουν το χρόνο να λούζουν τα μαλλιά τους συχνά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης