Oι Zumba, latin, hip hop, belly dance, jazzercise είναι οι χοροί που μπορείς να επιλέξεις έτσι ώστε να γυμνάζεσαι αλλά να μην βαριέσαι ποτέ. Δες τι σου προσφέρει κάθε είδος χορού και δοκίμασε αυτό που σου ταιριάζει.

Το hip-hop έχει ενσωματωθεί σε πολλά καρδιαγγειακά προγράμματα προπόνησης καθώς είναι μια υψηλής έντασης προπόνηση και πολλές κινήσεις επαναλαμβάνονται για μεγάλες χρονικές περιόδους. Αυτό το κάνει όχι μόνο έναν πολύ καλό τρόπο να κάψεις θερμίδες αλλά και πολύ εύκολο να το παρακολουθήσεις λόγω των επαναλήψεων. Το πρόγραμμα απαιτεί εκρηκτικές κινήσεις που αναπτύσσουν τη δύναμη, την ευλυγισία και την αντοχή στο χρόνο. Τέτοιες υψηλής έντασης ασκήσεις σε βοηθούν να κάψεις λίπος, να ενισχύσεις την πυκνότητα των οστών και να χτίσεις γερούς μύες, κάνοντας σε πιο δυνατή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης υπάρχει και η Jazzercise, όπου είναι μία ομαδική γυμναστική που συνδυάζει ένα πρόγραμμα με βάση το χορό, την προπόνηση με βάρη και τις διατάσεις. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που βοηθά στην σμίλευση, την ενδυνάμωση και την επιμήκυνση των μυών για να καις όσο το δυνατών περισσότερο λίπος. Το πρόγραμμα διαρκεί 60 λεπτά και αποτελείται από έναν συνδυασμό jazz χορού, πιλάτες, kickboxing, γιόγκα και ασκήσεων αντίστασης.

Οι Latin χοροί είναι μια ακόμα επιλογή, και προσφέρουν εξαιρετική αερόβια προπόνηση, ελαστικότητα στους μυς και ευλυγισία σώματος, επομένως είναι μάλλον θέμα προτίμησης.

Ωστόσο υπάρχει και ο χορός της κοιλιάς επικεντρώνεται στην απομόνωση των διαφόρων τμημάτων του σώματος για να τα κινήσει στη συνέχεια σε ένα αισθησιακό μοτίβο. Συχνά εκτελείται από γυναίκες καθώς η μυϊκή δομή και η δομή των οστών των γυναικών εναρμονίζεται καλύτερα με τις κινήσεις του χορού. Γυμνάζει εξαιρετικά τους κοιλιακούς και γενικά τον κορμό.
 
Τελευταία πολύ διαδιδομένη είναι και το Zumba ,αυτό το εμπνευσμένο από τη latin πρόγραμμα χορού έχει διαδοθεί σε πολλά γυμναστήρια παγκοσμίως και διδάσκεται σε περισσότερους από 12 εκατομμύρια ανθρώπους. Ένα τυπικό μάθημα zumba διαρκεί 1 ώρα και περιλαμβάνει πολλά είδη χορού όπως merengue, salsa, reggaeton, mambo, rumba, flamenco. Η μουσική λάτιν έχει τόσο γρήγορο ρυθμό όσο και αργά tempo, που προσφέρουν πολύ καλή αερόβια προπόνηση, αλλά και άσκηση για γράμμωση των μυών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης