Την περίοδο αυτή πολλοί είναι αυτοί που βασανίζονται από την επέλαση διαφόρων εντόμων και δη κουνουπιών. Εμπιστευτείτε τη φύση που έρχεται για άλλη μια φορά να δώσει λύση στα… τσιμπήματα!

Αρχικά, αν κατοικείτε σε περιοχή όπου υπάρχουν πολλά κουνούπια, προτιμήστε να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα, μακριά παντελόνια και μπλούζες με μακριά μανίκια, όταν κάθεστε έξω. Για να απαλλαγείτε οριστικά, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε φυσικά εντομοαπωθητικά, που στηρίζουν τη δράση τους σε συστατικά των βοτάνων. Μπορούν να σας προστατέψουν όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, «παραπλανώντας» τα έντομα και αποτρέποντάς τα από το να σας αντιμετωπίσουν σαν «λουκούλλειο γεύμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένα από τα φυτά, των οποίων τα αιθέρια έλαια απωθούν τα έντομα, είναι ο κέδρος, το πεύκο, το γεράνι, η λεβάντα, η κανέλα, το δενδρολίβανο, ο βασιλικός, η μέντα, το μπαχάρι, το θυμάρι, το σκόρδο, η βερβένα και το φλησκούνι.

Επίσης, γνωστά για την εντομοαπωθητική δράση τους είναι τα ακόλουθα προϊόντα, τα οποία και συστήνονται ανεπιφύλακτα:

-Σιτρονέλα: το βότανο με τη χαρακτηριστική μυρωδιά λεμονιού, χρησιμοποιείται σε πολλά φυσικά εντομοαπωθητικά, όπως κρέμες, λάδια και κεριά. Τα κεριά από σιτρονέλα κυκλοφορούν στην αγορά σε μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων, από μικρά ρεσό μέχρι και μεγάλα ειδικά φαναράκια, που μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Μάλιστα, τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης απέδειξαν πως η χρήση αυτών των κεριών μειώνει τα τσιμπήματα κουνουπιών κατά 42%. Να θυμάστε ότι είναι δραστικά μόνο αν βρίσκεστε σε μικρή απόσταση από το κερί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Νεπέτα (catnip oil): το αιθέριο έλαιο αυτού του φυτού μπορεί να αποτρέψει την «επιδρομή» όχι μόνο των κουνουπιών, αλλά και άλλων ενοχλητικών εντόμων. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, που, όπως εξηγούν, το συγκεκριμένο έλαιο είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό από τα χημικά εντομοαπωθητικά ευρείας χρήσης. Αν χρησιμοποιείτε φυσικά εντομοαπωθητικά σπρέι, φροντίστε να ψεκάζεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μη μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους.

Πηγή: myself.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης