Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου η 11η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week, όπου, μετά από εντυπωσιακά fashion shows και λαμπερούς προσκεκλημένους στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, κορυφώθηκε με ένα xclusive fashion party στη μουσική σκηνή «4711», στο Κολωνάκι και με την δυναμική live εμφάνιση του δημοφιλούς ροκ συγκροτήματος «15 50» που εντυπωσίασε και ξεσήκωσε τους καλεσμένους παρασύροντάς τους σε απίστευτους ροκ ρυθμούς… Οι σχεδιαστές της AXDW συνοδεύονταν από μια «μούσα» τους, η οποία φορούσε δημιουργία τους, ενώ οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι διασκέδαζαν σε μια ατμόσφαιρα όπου η μόδα και το στιλ είχαν την τιμητική τους.

Στις επιδείξεις μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2012/13 που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, παρουσίασαν τις συλλογές τους οι εξής σχεδιαστές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Thes Tziveli, Δημήτρης Στρέπκος των Celebrity Skin, το δίδυμο Asel & Eleonora, Miltos, Stelios Koudounaris, Stephan Caras (ομογενής από τον Καναδά), Notis Panayiotou (από την Κύπρο), Ourania_Kay.

Η 2η ημέρα της διοργάνωσης ήταν όπως πάντα αφιερωμένη στους Νέους Σχεδιαστές και στην τελετή απονομής New Designers Awards. 12 νέα ταλέντα της σχεδιαστικής σκηνής παρουσίασαν τις συλλογές τους και διαγωνίστηκαν για σημαντικά βραβεία, ενώ ο περσινός νικητής των Βραβείων Best New Designer και Best Catwalk έκλεισε την βραδυά.

Ο Konstantinos Mitrovgenis, o νικητής δυο βραβείων της προηγούμενης σεζόν «έκλεισε» τις επιδείξεις μόδας της βραδιάς με τη συλλογή του «Revolution».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βραβεία για τα οποία διαγωνίστηκαν οι νέοι σχεδιαστές ήταν:

Best New Designer, όπου ο νικητής θα ετοιμάσει μια capsule συλλογή βασισμένη σε σχέδιά του για το label Underground, η οποία θα πωλείται στις μπουτίκ Underground και στο online shop του label, ενώ θα δειγματιστεί και σε μπουτίκ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στα πλαίσια προώθησης της capsule συλλογής του νικητή, το βραβείο περιλαμβάνει επίσης τη φωτογράφησή της από έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες της φωτογραφίας μόδας, με τους οποίους συνεργάζεται το label Underground.

Best Trendsetter, όπου ο νικητής κερδίζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στο κανάλι MTV, μέσα από το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να προβάλλει τη δουλειά του στο ευρύ κοινό και να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναγνωρισιμότητά του στον κλάδο.

Best Catwalk, όπου ο νικητής κερδίζει μια πλήρη ετήσια υποτροφία στον τομέα του Fashion Design από το IEK AKMH.

Στην κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων συμμετείχαν η κυρία Τούλα Αγγλούπα, σχεδιάστρια των «Mia» και «Lucifair», ο σχεδιαστής μόδας Νίκος Αποστολόπουλος, η Νανά Αγιοπετρίτου, εκδότρια του περιοδικού Deluxe, η Κατερίνα Γκούμα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια των boutique “Underground”, η Mαρία Παπαγρηγορίου, αρχισυντάκτρια μόδας στο περιοδικό L’ OFFICIEL, η Μάρθα Παπαδάτου, fashion editor του περιοδικού Glamour, η Μιχαέλα Γκρενιό, fashion stylist του περιοδικού Lucky.

Παρουσιαστής της τελετής απονομής New Designers Awards ήταν η γνωστή σε όλους Νάντια Μπουλέ.

Νικητές του φετινού θεσμού αναδείχθηκαν οι:

Lila Nova: η σχεδιάστρια εντυπωσίασε με τη δημιουργικότητά της και απέσπασε το 1ο βραβείο, αυτό του Best New Designer.

Nassos Ntotsikas: ο ταλαντούχος σχεδιαστής με τις καταπληκτικές δημιουργίες από πλεκτό γεμάτες χρώμα απέσπασε το 2ο βραβείο, αυτό του Best Trendsetter.

H-era: η σχεδιάστρια παρουσιάζοντας με έναν πολύ δημιοργικό και «ζωντανό» concept, κέρδισε το βραβείο Best Catwalk.

Οι υπόλοιποι νέοι σχεδιαστές που διαγωνίστηκαν είχαν εξίσου πολύ αξιόλογες συλλογές και ήταν οι: streetGeAr by Gena & Argi, Maria Tagalou, Odysseas Papadogiorgakis, Sisi Aretaki, Nektarios Elias Mertios, Stylianos, F.A.K.E. by e-outfit.com, Maraveya, E.L.R by Irene Lytra.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης