Η θρυλική Birkin του οίκου Hermès είναι ίσως η πιο επιθυμητή και ταυτόχρονα exclusive τσάντα του κόσμου. Με λίστα αναμονής που ξεπερνά τα δύο χρόνια, η απόκτησή της είναι για πολλές γυναίκες αυτό που ήταν και για τη Samantha του Sex & The City: η απόδειξη ότι έχουν πετύχει στη ζωή τους.

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το Baghunter μας αποκαλύπτει σήμερα ότι το να επενδύσεις σε μία Birkin έχει πολύ μικρότερο ρίσκο, από το να επενδύσεις σε χρυσό ή σε μετοχές στο χρηματιστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές μελέτησαν τις μετοχές του S&P 500, τον χρυσό και τις τσάντες Birkin με στόχο να δουν πώς έχει αλλάξει η αξία τους τα τελευταία 30 χρόνια. Η χρηματιστηριακή αγορά S&P 500 είχε μια επιστροφή της τάξεως του 11,6% με μέση πραγματική απόδοση 8,6%, ενώ ο χρυσός είχε μια ετήσια επιστροφή 1,9% με μέση πραγματική απόδοση -1,5%.

Η αξία μιας Birkin από την άλλη αυξήθηκε κατά 14,2% την ίδια ακριβώς περίοδο! Οι μετοχές και ο χρυσός είχαν μια συνεχώς ευμετάβλητη αξία τη στιγμή που οι Birkin γίνονταν όλο και πιο πολύτιμες τα τελευταία 30 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ακριβώς γιατί οι τσάντες αυτές είναι σπάνιες. Είναι ένα κομμάτι που ανήκει στην κατηγορία ultra-luxury, μια κατηγορία της αγοράς δηλαδή που δεν επηρεάζεται από εκάστοτε οικονομικούς παράγοντες, αλλά παραμένει αδιαπέραστη.

Αν μπορείς, λοιπόν, με κάποιον τρόπο να αποκτήσεις μια Birkin, είναι και επίσημα η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις!

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης