Αν έχει τύχει να παρασυρθείτε βγάζοντας τα φρύδια σας και να χαλάσει το σχήμα τους, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε καθώς υπάρχει λύση σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αρχικά, αφήστε στην άκρη τα τσιμπιδάκια, για περίπου 3 μήνες, προκειμένου οι τρίχες να ξαναμεγαλώσουν. Μπορείτε ακόμη, να βγάλετε μόνο εκείνες που είναι πολύ φανερές και βρίσκονται κάτω από το φρύδι. Για να καμουφλάρετε τα κενά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό μολύβι για τα φρύδια. Το μολύβι είναι προτιμότερο από τη σκιά, γιατί μπορείτε να το ελέγξετε ευκολότερα και προσφέρει καλύτερη κάλυψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαλέξτε μια απόχρωση που να ταιριάζει με το χρώμα των φρυδιών σας, όσο πιο ανοιχτή τόσο πιο φυσικό είναι το αποτέλεσμα και εφαρμόστε το με μικρές ταμποναριστές κινήσεις, όπου χρειάζεται, για να διορθώσεις το σχήμα. Εάν οι τρίχες εξακολουθούν να μη μεγαλώνουν μετά από 6 μήνες, καλό θα είναι να επισκεφτείτε ένα δερματολόγο.
Όταν βγάζετε τα φρύδια σας συχνά και σε μεγάλο βαθμό, είναι πιθανό να τραυματίσετε τη ρίζα της τρίχας με αποτέλεσμα αυτή να μη μεγαλώνει. Αυτό, όμως είναι προσωρινό. Ωστόσο υπάρχουν και στο εμπόριο θεραπείες που ενισχύουν την ανάπτυξη των τριχών και αποκαθιστούν την υγεία των φρυδιών.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης