Τρία σημάδια ότι χρειάζεστε επειγόντως γυμναστική

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, 00:27
Τρία σημάδια ότι χρειάζεστε επειγόντως γυμναστική

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η σωματική άσκηση δεν επιδρά μόνο στη σωματική, αλλά και στην ψυχική υγεία. Παράλληλα, δρα προληπτικά ή και θεραπευτικά έναντι χρόνιων παθήσεων του ανθρώπινου οργανισμού.

Για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης, δεν χρειάζεται να αφιερώνετε πολλές ώρες την ημέρα. Μάλιστα υπάρχουν κάποια σημάδια που μας στέλνει το σώμα μας, όταν χρειάζεται επειγόντως γυμναστική.

Ποια είναι αυτά;

Δεν έχεις καθόλου ενέργεια

Αν ο καφές δεν σου κάνει τίποτα και σέρνεσαι κάθε πρωί, ήρθε η ώρα για λίγο ιδρώτα και μαζί μερικές ενδορφίνες. Σου δίνουν πίσω τη χαμένη σου ενέργεια, σε ξυπνούν για τα καλά και βελτιώνουν αισθητά τη διάθεση. Ξεκίνα τη μέρα με χορό ή yoga.

Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς με τίποτα

Ο βασικός λόγος που επικρατεί ομίχλη στο μυαλό σου, είναι επειδή κάθεσαι ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και δεν σηκώνεσαι ούτε για λίγο stretching. Περπάτημα, τρέξιμο ή λίγο ποδήλατο θα ενεργοποιήσουν τους υποδοχείς της ντοπαμίνης, ορμόνη που είναι απαραίτητη στη μάθηση και τη συγκέντρωση. Η γυμναστική είναι απαραίτητη και για το μυαλό σου.

Καμία ευλυγισία

Όταν έχεις φτάσει στο σημείο να πονάς επειδή σκύβεις να πιάσεις κάτι ή κάθε κίνησή σου είναι σχεδόν κατόρθωμα, τότε επιβάλλεται να ξεκινήσεις γυμναστική. Ό,τι και αν διαλέξεις, θα σε ωφελήσει εξίσου μακροπρόθεσμα. Το σημαντικό είναι να διατηρήσεις μία ρουτίνα στη γυμναστική, χωρίς υπερβολές και με διαλείμματα για να επανέλθουν οι μύες. Επίλεξε αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο, ώστε να μην γίνεται καταναγκαστικά.

Πηγή: govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, 00:27