Μια τοξική σχέση δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο ερωτική. Δεν έχει σημασία τι μορφή παίρνει μια σχέση. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο πώς πραγματικά σας κάνει να αισθάνεστε.

Τα έξι βασικά σημάδια που προδίδουν μια τοξική σχέση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Ασκεί υπερβολικό έλεγχο: Ένα από τα πρώτα σημάδια μιας τοξικής σχέσης είναι όταν το άλλο άτομο θέλει να ελέγχει και να ορίζει τα πάντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ασκεί σωματική βία ή ότι είναι απειλητικός/ή προς εσάς. Μπορεί απλώς να σημαίνει ότι είστε διστακτικοί με τις σκέψεις και τις απόψεις σας, επειδή φοβάστε για το πώς θα αντιδράσει.

2. Δεν γίνεται ποτέ το δικό σας: Ένας σύντροφος που θέλει τον πλήρη έλεγχο μπορεί να αγνοεί ή να παρακάμπτει τις απόψεις σας. Μάλιστα, αυτό ίσως συμβαίνει ακόμα και όταν βρίσκετε την αυτοπεποίθηση να τις εκφράσετε. Πολλές φορές είναι θέμα ισορροπίας. Ένα άτομο κάνει πάντα κουμάντο, επιλέγοντας τα σχέδια ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα. Από τα πιο απλά, όπως το πού θα πάτε για φαγητό, μέχρι τα πιο σοβαρά, όπως το πού θα ζήσετε. Εάν είστε πραγματικά εντάξει με το να αφήνετε τον/τη σύντροφό σας να παίρνει όλες τις αποφάσεις, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας! Σε μια τοξική σχέση, ο ένας από τους δύο στο τέλος απλώς τα παρατάει και αφήνει τον άλλο να κάνει ό,τι θέλει. Όταν αυτό γίνεται επειδή στην πραγματικότητα φοβάται να επιμείνει, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης