Οι γυναίκες μόλις πατήσουν τα 40 παρακολουθούν πρωτόγνωρες αλλαγές στο σώμα και την επιδερμίδα τους.

Στη μέση ηλικία ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, δημιουργείται η απώλεια οιστρογόνων και αλλάζει μια ολόκληρη δέσμη ορμονικών ουσιών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλα αυτά, τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν ή να μειωθούν δραστικά όταν ασκείστε και τρώτε σωστά. Η ανάγκη για υγιεινή διατροφή αποκτά ζωτική σημασία καθώς μεγαλώνουμε. Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τις παρακάτω ευεργετικές τροφές;

Blueberries

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Τα πρώτα, μάλιστα, μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρά σας από διάφορες παθήσεις, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν καρδιακές νόσους, ακόμη και καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιαούρτι 

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και προβιοτικά. Παράλληλα, βοηθάει στην καλή λειτουργία του οργανισμού, καθώς και στην ενδυνάμωση των κοκάλων, τα οποία πιθανόν να φθείρονται σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Άγριος σολομός 

Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή ψαριού, αφού παρέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι προλαμβάνουν καρδιακές παθήσεις κι εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Είναι επίσης, μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, οπότε καλό είναι να εντάξετε τον σολομό στο διατροφολόγιό σας. 

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης