Οι σχέσεις από απόσταση θέλουν μεγαλύτερη προσπάθεια και πολύ δύναμη.

Πριν αποφασίσεις αν θέλεις ή όχι να είσαι σε μία σχέση εξ αποστάσεως πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν είναι κάτι το οποίο θα μπορέσεις να διαχειριστείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικοινωνία είναι το μαγικό κλειδί

Πιστεύεις πως θα μπορείτε να βρείτε τρόπους, χρόνους και όλα τα άλλα που χρειάζονται για να μπορείτε να επικοινωνείτε όσο συχνά και όσο σωστά θέλετε; Πέρα από το τεχνικό κομμάτι της επικοινωνίας, πρέπει να αντιληφθείς και να συμβιβαστείς με το γεγονός πως θα πρέπει να μάθεις να εκφράζεσαι έτσι ώστε ο άλλος να μπορεί να καταλάβει ακριβώς πώς νιώθεις μέσα από το τηλέφωνο, τη βιντεοκλήση ή τα μηνύματα. Δεν θα είσαι πια μονίμως στην αγκαλιά του για να μπορεί να καταλάβει με ευκολία πώς νιώθεις.

Η συνέπεια είναι το παν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και αν βρίσκεστε στην ίδια χώρα, στην ίδια πόλη, ή ακόμη και στο ίδιο σπίτι, η σημασία της συνέπειας δεν αλλάζει. Όταν περνάνε ώρες ατελείωτες και δεν έχει απαντήσει στο μήνυμά σου το μυαλό σου αρχίζει να τρέχει και σκέφτεσαι όλα τα χειρότερα πιθανά σενάρια. Πόσο μάλλον αν ζείτε μακριά και η μόνη επικοινωνία που έχετε είναι μέσω της οθόνης. Θα πρέπει και οι δυο να μάθετε να είστε συνεπής και να επικοινωνείτε τακτικά για να μη δημιουργηθεί ανασφάλεια σε κανέναν από τους δυο σας.

Η ειλικρίνεια είναι το όπλο σας

Μία σχέση χωρίς ειλικρίνεια δεν θα πάει πολύ μακριά. Μία σχέση εξ αποστάσεως χωρίς αυτό το συστατικό δεν θα πάει πουθενά. Η ειλικρίνεια είναι απαραίτητη σε όλες τις σχέσεις. Φιλικές, ερωτικές, συναδελφικές, όλες. Άλλα μία σχέση εξ αποστάσεως δεν θα επιβιώσει αν δεν λέτε όλη την αλήθεια μεταξύ σας. Όπως προείπαμε, δεν θα είστε πια κοντά για να μπορείτε να διαβάσετε τις σκέψεις στα μάτια του άλλου. Οπότε θα πρέπει να μάθετε να εκφράζετε τα συναισθήματα σας για την άρτια συνεννόηση σας.
Σχέση από απόσταση: Όταν το “αυτά που μας χωρίζουν” δεν είναι και τόσο θεωρητικό

Θα μάθεις να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου

Όσο ήσασταν στο ίδιο μέρος, σίγουρα βλεπόσασταν μερικές φορές της εβδομάδας. Κάποιες μέρες έμεναν για τις φίλες, κάποιες για την οικογένεια, κάποιες για τον εαυτό σου. Τώρα θα έχεις κάποια κενά στο χρόνο σου. Τα οποία για καλή σου τύχη μπορείς εύκολα να γεμίσεις. Κάνε πράγματα που πάντα ήθελες να κάνεις αλλά δεν προλάβαινες. Διάβασε βιβλία, πήγαινε γυμναστήριο, σκέψου τον εθελοντισμό, δοκίμασε το χορό. Κάνε ό,τι τραβάει η καρδούλα σου.

Η ζωή σας πλέον δεν είναι κοινή

Όσο δύσκολο και να είναι αυτό πρέπει να το καταλάβεις για να μην απογοητεύεσαι. Όπως εσύ έχεις το πρόγραμμά σου, τις δουλειές σου και ό,τι άλλο, το ίδιο ισχύει και για εκείνον. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλεις να μιλήσετε και δε θα μπορεί. Δεν σημαίνει πως δεν σου αφιερώνει το χρόνο που θέλεις. Σημαίνει απλά πως η καθημερινότητα είναι ένα εμπόδιο ανάμεσά σας αλλά θα βρείτε την άκρη σας.

Θα σου λείψουν… όλα

Πέρα από το σεξ, θα σου λείψουν τα φιλιά του, οι αγκαλιές του, το άγγιγμα του, οι γκριμάτσες του. Όλα. Γι’ αυτό δεν έχω και κάποια συμβουλή. Αλλά κάθε φορά που θα βρίσκεστε όλα θα είναι τόσο μαγικό που θα σας κάνει να ξεχνάτε το διάστημα που έχετε περάσει μακριά ο ένας από τον άλλον και όλα θα είναι και πάλι ακριβώς όπως τα θέλετε.

Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο

Για να παίρνετε δύναμη και να κάνετε υπομονή θα πρέπει να ξέρετε πότε θα ξανά βρεθείτε από κοντά. Που θα πάτε, τι θα κάνετε. Πρέπει να οργανωθείτε για να περιμένετε πως και πως να περάσει ο καιρός που θα ξανά ιδωθείτε και όλα θα είναι ακόμη καλύτερα από ότι τα είχατε ονειρευτεί.

Η ώρα της αποταμίευσης

Money, money, money! Αν υποθέσουμε πως ο καλός σου έχει πάει κάπου εδώ κοντά, είσαι από τις τυχερές. Αν όμως πρέπει να μπεις στο αεροπλάνο και να ταξιδέψεις ώρες πολλές για να φτάσεις στην αγκαλιά του θα πρέπει και οι δύο να προσπαθείτε να ελέγχετε τα έξοδα σας για να μπορείτε να κάνετε όσα περισσότερα ταξίδια μπορείτε κάθε χρόνο.

Πηγή:govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης