Η γυμναστική που θα σας χαρίσει...όνειρα γλυκά!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021, 04:48
Η γυμναστική που θα σας χαρίσει...όνειρα γλυκά!

Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως ο ύπνος και η άσκηση έχουν μια συμβιωτική σχέση, ο δεσμός αυτός όμως αποδεικνύεται πιο βαθύς και πιο σημαντικός απ’ όσο αναμενόταν.

Σύμφωνα με το National Sleep Foundation, η τακτική άσκηση έχει πάρα πολλά θετικά οφέλη για την υγεία. Μπορεί να μειώσει το άγχος, να αυξήσει την εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. Δεν υπάρχει καμία τέλεια άσκηση που θα ενισχύσει τον ύπνο σας - οποιοσδήποτε τύπος κίνησης είναι καλύτερος από τον κανένα - αλλά οι παρακάτω τρεις συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι σας βοηθούν να έχετε καλύτερο ύπνο.

Τι γυμναστική να επιλέξεις λοιπόν για καλύτερο ύπνο

Αερόβια

Δραστηριότητες που αυξάνουν τον καρδιακό σας ρυθμό, όπως τρέξιμο, γρήγορο περπάτημα, ποδηλασία και κολύμπι, έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τον ύπνο και καταπολεμούν την αϋπνία.
Ακόμη και μικρές περιόδους, όπως 10 λεπτά, μπορεί να βοηθήσουν, αν και ο στόχος είναι να κάνετε τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης (ή 75 λεπτά έντονης έντασης) κάθε εβδομάδα.

Προπόνηση δύναμης

Η εκγύμναση των μυών έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να ξυπνάτε λιγότερο συχνά τη νύχτα. Γι 'αυτό, δοκιμάστε να κάνετε ασκήσεις όπως προπόνηση με αντιστάσεις στα χέρια, σανίδα, κοιλιακούς, sit-ups και push-ups που θα σας κάνουν πιο δυνατούς.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021, 04:50